Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens læserbrev

Nu skal du høre, hvad det vil sige at være konstruktiv, Kristian Jensen

Finansminister Kristian Jensen (KJ) opfordrer i Berlingske 30. maj LO til at være »konstruktive«, fordi vi ikke vil støtte regeringens ønske om at lempe kravene for udenlandsk arbejdskraft og forringe dagpengene yderligere. KJ må forstå det ord anderledes end de fleste.

Man kan ikke straffe sig til mere kvalificeret arbejdskraft med nye dagpengeforringelser. Det er ikke konstruktivt. Selv DI påpeger, at nye forringelser vil svække trygheden.

Og det giver ingen mening at gøre det nemmere for virksomheder at hente udlændinge til en billigere løn. Vi har arbejdsløse herhjemme, som gerne vil have job. Vi oplever ydermere en historisk stor stigning i arbejdsstyrken. Og arbejdsgiverne kan faktisk rekruttere blandt 250 millioner europæere.

Så er det derimod konstruktivt at bruge højkonjunkturen til at opkvalificere arbejdsløse og beskæftigede herhjemme. Det har vi allerede givet flere kvalificerede bud på i vores nylige udspil »Gode tider til gavn for alle«. Konstruktive som vi er, gentager vi dem gerne.

Hvis finansministeren lægger sine egne kæpheste fra sig, kan vi med disse forslag skaffe flere kvalificerede hænder. Det er solidarisk og økonomisk ansvarligt på samme tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.