Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Nej til burkaer, ja til danske værdier

Man skal vise sit ansigt. Derfor skuffer det mig, at præsten Edith Thingstrup 7. oktober i Groft Sagt ironiserer over burkaforbuddet ved også at foreslå forbud mod kyskhedsbælter og kedeldragter.

Hvis sådanne bælter stadig findes, så selvfølgelig ja. Men kedeldragter er jo en arbejdsdragt. Så kunne Thingstrup lige så godt foreslå et forbud mod sin egen præstekjole.

Vi har en kamp for vores danske værdier, som skal kæmpes, og kunne her ihukomme B.S. Ingemanns danske sang om Holger Danske, hvor en af linjerne lyder: »…jeg fægted med åben pande for, hvad jeg for alvor tror.«

Måske er kæmpen under Kronborg ved at vågne. Det håber jeg.

Et læserbrev samme dag udtrykte bekymring for, at nogle kvinder med forbuddet ikke længere får lov til at gå udenfor hjemmets fire vægge. Det er svært at komme den slags kvindeundertrykkelse til livs, men et sted skal man jo begynde for at vise, at vi i Danmark har et andet og frit kvindesyn, som skal respekteres.

Vi skal vise, at vi er herre i eget hus og ikke lader os diktere af udefrakommende, formørkede menneskesyn. Kvinder, som hidtil har båret burka kan stadig iklæde sig et tørklæde, højhalset, langærmet bluse og gulvlang nederdel. Så problemet er vel snarere:

Vil man integrere sig i det danske samfund, eller vil man ikke?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.