Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Morten Kabell: S vil føre Enhedslistens politik

»Vi har skabt flere supercykelstier, vi har med politisk mod gennemført beslutninger, som på ingen måde har været populære hos privatbilisterne.« Arkivfoto.
»Vi har skabt flere supercykelstier, vi har med politisk mod gennemført beslutninger, som på ingen måde har været populære hos privatbilisterne.« Arkivfoto.

Dagens brev i Berlingske 23/10 gjorde mig en smule forvirret. Her tæsker Socialdemokratiets kandidat til Borgerrepræsentationen, Mads Pedersen, på Enhedslisten for at ville udvide cykelstierne på bekostning af pladsen til bilerne. Så langt, så godt, det står Enhedslisten gerne på mål for.

Jo bedre vilkår man skaber for bilisterne, jo flere kommer der af dem. Det har trafikforskere peget på adskillige gange. Den vej skal vi ikke.

Pedersen vil dog gerne mindske privatbilismen i København, og det er da glædeligt. Det skal ske gennem fire indsatser: Politisk mod, nedsat pris på offentlig transport, flere supercykelstier samt parkeringsanlæg uden for København.

Det kommer næppe som en overraskelse for Berlingskes læsere, at jeg gerne bakker op om det hele – og det er præcis denne politik, jeg har ført gennem de seneste fire år. Vi har skabt flere supercykelstier, vi har med politisk mod gennemført beslutninger, som på ingen måde har været populære hos privatbilisterne, og vi arbejder på at få etableret parkeringsanlæg uden for København. Prisen på offentlig transport er mere kompliceret, og de fleste kan vel huske, at Socialdemokratiet ikke indfriede løfter om markant billigere billetter, da partiet senest indtog Statsministeriet. Ligeledes havde man heller ikke mod til at gennemføre en betalingsring.

Mads Pedersen vil skabe flere supercykelstier. Men han er nok nødt til at indse, at pladsen skal tages fra andre trafikanter. Pedersen er tilsyneladende indstillet på at nedbringe biltrafikken i København. Spørgsmålet er så bare, om han har det politiske mod, det kræver. Enhedslisten lægger gerne stemmer til at få skabt mindre biltrafik, renere luft, bedre fremkommelighed og sundere københavnere. Jeg er spændt på at se, om Mads Pedersen og Socialdemokratiet har modet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.