Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Mest valuta for stemmerne

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl evd Folkemødet i Allinge. Foto: Pelle Rink
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl evd Folkemødet i Allinge. Foto: Pelle Rink

Dansk Folkeparti har siden valget i 2015 stået udenfor regeringen. Man kunne mene, at DF kunne have nydt godt af rollen som havkatten i hyttefadet, hvor de på sidelinjen kunne komme med ideologiske indspark uden at bære det tunge ansvar ved at være en del af regeringen. Men flere målinger viser, at DF er faldet i popularitet.

Dog har DF placeret sig »ret unikt«, som Kristian Thulesen Dahl selv udtalte under »Debatten fra Folkemødet« 15. juni – der er endda tale om, at Thulesen Dahl er den næstmest magtfulde person i dansk politik. Men man kan vel ikke både tælle til 90 for statsministeren, stå i vejen for, at regeringen kan gennemføre sin egen politik og samtidig flirte med Socialdemokratiet? Eller er det blot at udnytte sit partis position mest muligt og som partiformanden for DF udtaler, »give vælgerne mest valuta for Deres stemmer«?

Kan DF’s slogan »Du ved, hvad vi står for« stadig tale for sig selv? Nye Borgerlige udkonkurrerer DF i kampen om den strammeste udlændinge- og integrationspolitik. Senest så vi Kristian Thulesen Dahl og Pernille Vermund i en debat på Folkemødet, hvor det var DFs formand, der forsvarede kunsten at nå hinanden i politik. Hvad bliver næste træk? At give afkald på den blokpolitiske forfængelighed og søge et bredere samarbejde over midten – eller at jagte Nye Borgerliges politiske retorik? Eller prøve at bevare »den unikke placering«, som man kunne argumentere for at DF står i nu?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.