Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Mavesur anmeldelse

Det var en noget mavesur anmeldelse af DRs nye serie »Historien om Danmark«, som Bent Blüdnikow diskede op med i mandagsavisen.

Når man er vant til at se kritik af, at danske skuespillere ikke er til at forstå, er det noget overraskende at opleve, at Lars Mikkelsen kritiseres for at tale tydeligt. Blüdnikow kan tydeligt høre, »at Mikkelsen har fået lagt ordene i munden af manuskriptforfatteren.« Hvordan han kunne høre det, ved jeg ikke. Jeg kunne ikke høre det.

Mikkelsen »vandrede rundt«, men langt mindre end Kjersgaard gjorde i sin tid, og langt mindre end hvad man er vant til at se i engelskproducerede historiske udsendelser.

Jeg var spændt på, hvordan man ville skildre overgangen fra jægerstenalder til bondestenalder. Der har været diskussion af, hvorvidt landbruget indførtes med indvandrede stammer sydfra, eller om det var kendskabet til korndyrkning, der overførtes til landets oprindelige beboere. Mig bekendt er det spørgsmål ikke endeligt afklaret. Men at der skulle være tvivl om, at kendskabet til kornavl kom sydfra er ny viden, som jeg ikke deler med Blüdnikow. Da vi ved, at man har været bønder i områderne lige syd for Danmark i ca. 1.000 år, før landbrug blev indført, kunne det tyde på, »at de første danskere fik ideen sydfra.«

Man bliver helt overrasket, når anmeldelsen trods alt munder ud i en form for anerkendelse, idet der peges på, at serien vil kunne vække den historiske interesse hos yngre generationer. På det punkt er jeg enig med anmelderen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.