Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Man bliver forstemt...

Man bliver forstemt, når man ser bankernes reaktion på den aktuelle skattely-skandale. Ved Folketingets skatteudvalgs høring 13. april ser man tre topdirektører fra Danmarks største banker vaske hænder, og lade som om det kommer som en overraskelse, at en af deres mangeårige forretningspartnere, advokatfirmaet Mossack Fronseca i Panama, sammen med de danske banker har været medvirkende til skatteunddragelse for velhavende danskere.

Hvad er det, kunderne tilbydes? Kært barn har mange navne. Er det skatteoptimering, skatteplanlægning eller ligefrem skattesvindel som bankerne sælger til de velhavende kunder. For hvad laver de mere end 1.000 medarbejdere placeret strategisk i Luxembourg, Zürich eller Gibraltar?

I vort højteknologiske it-samfund er det vel ikke nødvandigt at placere sig i de finansielle centre i udlandet, med mindre der er helt andre motiver? De tre direktører lægger afstand til Mossack Fonseca, men mon også de havde gjort det, hvis ikke de var blevet afsløret?

»Vores bank skal ikke være platform for skattesvindel,« siges der i bank-jargon. Ikke desto mindre har samarbejdet med off-shore advokatfirmaet i Panama stået på i årevis. De tre bankfolks optræden var ynkelig. Systemet er råddent, men ingen politikere magter at gøre noget ved det. Når støvet har lagt sig, fortsætter plathederne.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.