Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Ligestilling skal ikke Bosses igennem

Hvordan kan Stine Bosse i sin vildeste fantasi forestille sig, at LA-kvinder kunne finde vej til et parti med et kvindesyn, der skulle nedgøre kvinder og hindre ligestilling?

Stine Bosse.
Stine Bosse.

Stine Bosse har igen set sig gal på Liberal Alliance. I forlængelse af LAs forslag om at afskaffe det lovbestemte krav om, at virksomhederne skal formulere måltal for at fremme kvinders position, konstaterer Bosse, at LA angiveligt har en kønsopfattelse, der eksisterede på vore bedstemødres tid.

Sagen er bare den, at det er sådan nogle som Stine Bosse og mig, der er vor tids bedstemødre. Derfor tager de unge andre kampmidler i brug end dem, Bosse og jeg har anvendt. Ligesom vi har grebet sagen an anderledes end tidligere generationer. De unge står på skuldrene af os og tænker i nye baner. Det skal vi ikke klandre, men rose dem for.

Jeg har, som Stine Bosse, været erhvervsleder i mange år. Jeg har, som Stine Bosse, modtaget prisen »Årets erhvervskvinde«. Jeg har, som Stine Bosse, ledet og organiseret virksomheder og arbejdet på at få alle talenter til at blomstre.

Hvordan kan Stine Bosse i sin vildeste fantasi forestille sig, at jeg eller andre LA-kvinder kunne finde vej til et parti med et kvindesyn, der skulle nedgøre kvinder og hindre ligestilling?

Jeg synes tværtimod, at Stine Bosses antagelse af, at det skal være staten, og ikke virksomhedernes ledelser, der beslutter hvordan man arbejder med ligestilling, lyder oldnordisk. Det var sådan, vi tænkte tidligere.

Det er en ledelsesopgave at skabe rammer for at alle talenter kommer frem. Og det er en opgave for det enkelte menneske at gribe mulighederne.

Jeg synes personligt, at der er et godt stykke vej endnu til at jeg kan læne mig tilbage og konstatere, at alt er godt på ligestillingsområdet. Jeg tror bare ikke på, at Christiansborgs indblanding i virksomhedernes personalepolitik bringer os det sidste stykke vej.

Jeg har som datter, mor og nu bedstemor været aktiv i ligestillingsdebatten gennem årtier. Netop derfor respekterer jeg, at nye generationer skal have rum til at gribe tingene an på nye måder.

Jeg vil opmærksomt følge og støtte mine børn og børnebørns kamp for ligestilling på de præmisser, der er deres generationers. Og i øvrigt i min hverdag gøre, hvad jeg kan, for at fremme talent over alt, hvor jeg møder det.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.