Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Lave ambitioner i blå blok

Det er tilsyneladende blevet et tabu for de borgerlige partier at melde klart ud, at de ønsker en mindre offentlig sektor. Der meldes om nulvækst fra både Venstre og de Konservative, og senest har Liberal Alliance under partiets landsmøde meldt ud, at det ønsker en mindre offentlig sektor gennem en naturlig afgang kombineret med ikke-genbesættelse af nogle af de ledige stillinger. Er det ambitionsniveauet? Nulvækst og beskæring gennem naturlig afgang.

Den offentlige sektor er en jungle af love og ineffektivitet. Hvad er beundrings- og bevaringsværdigt ved en sektor som har indført »øv-dage«, så længe der fortsat er stor ledighed? Ved i højere grad at anvende den private sektor er der råd til flere timer med varme hænder og færre udgifter til øv-dage. De varme hænder er uundværlige. Disse varme hænder fungerer ikke kun i den offentlige sektor, men også gennem den private sektor til glæde for alle. Det væsentlige er ikke, hvor ansættelsen er, men hvor den skaber mest værdi. Det er »value for money«, og hvad alle modtagere af ydelserne fortjener.

Hvorfor vente flere år på at sikre mere effektiv service i stedet for at skrue op for ambitionsniveauet og tage udfordringen op nu?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.