Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne skriver. Kære forældre! Vis jeres børn, at I forventer noget

»I kan som forældre sørge for, at omgivelserne derhjemme er så gode som muligt.« Modelfoto
»I kan som forældre sørge for, at omgivelserne derhjemme er så gode som muligt.« Modelfoto

Kære forældre! Et nyt skoleår – ny klasse, ny skoletaske, nyt skema og ikke mindst mødet eller gensynet med klassekammeraterne. Der sker mange ting for jeres børn i disse dage, men husk, at I stadig er det allervigtigste i jeres børns verden.

I inspirer og påvirker, direkte og indirekte, bevidst som ubevidst. Jeres holdning og indstilling til læring og skole er af afgørende betydning for, om det bliver et succesfuldt skoleår for jeres børn.

På dette tidspunkt af året står en masse mennesker i kø for at komme med gode råd... og jeg kan heller ikke lade være:

Vi taler altid om barnets skoleparathed, om barnets evne til at lære, og når det engang imellem ikke går som forventet, taler vi om, hvad der er galt med barnet. Hvor ville jeg dog ønske, at vi voksne ville se lidt mere på omgivelserne. Er de optimale? Er de inspirerende? Er det dem, der er noget galt med?

I kan som forældre sørge for, at omgivelserne derhjemme er så gode som muligt. Søvn, mad, skoleudstyr med mere er naturligvis vigtige, men også de sagte – og usagte – ord, der bruges i hjemmet om skole, lærere, kammerater, fag, lektier, evner osv er utrolig vigtige og smitter af på børnenes indstilling.

Vis jeres børn, at I bakker op om skolen.

Vis jeres børn, at det er vigtigt at lære.

Vis jeres børn, at I forventer noget af dem.

Vis jeres børn, at I elsker dem.

Rigtig godt skoleår til jer alle.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.