Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne skriver: Kommunalvalget – det er ikke så svært

»Pointen er, at går man disse områder igennem med teenagerne og vurderer standarden/tilfredsheden, får man et beslutningsgrundlag.«
»Pointen er, at går man disse områder igennem med teenagerne og vurderer standarden/tilfredsheden, får man et beslutningsgrundlag.«

Berlingskes Bent Winther skrev 28/10: »Jeg kan ikke forklare de unge, hvorfor de skal stemme. Til sidst løb jeg tør for argumenter hen over middagsbordet. Måtte indkassere nederlaget, som far, som demokrat og medborger«.

Jeg kan godt forstå nederlaget. I artiklen udsætter han sine tre teenagere, hvoraf to skal stemme for første gang til kommunalvalget, for et bombardement af argumenter og påstande, som de ikke kan bruge til ret meget.

Jeg vil anbefale Bent Winther og andre at gribe opgaven an på en helt anden måde. Det handler om et kommunalvalg. Derfor er emnet kommunen, hvor I bor. Drøft med dine teenagere, hvordan de synes, kommunen løser de opgaver, som de især har føling med. Er de tilfredse med skolen og gymnasiet? Er der gode idrætsfaciliteter, atletik- og boldbaner, idrætshaller,svømmehaller, skøjtebaner m.v.? Et godt varieret udvalg af idrætsforeninger og ungdomsklubber? Grønne områder, parker m.m., hvor unge kan nyde naturen og motionere? Gode biblioteker og museer? Er byen levende med biografer, teatre, cafeer og holdes der byfest, loppemarkeder, koncerter for unge?

Trafikforhold? God busdækning, S-tog, Metro, cykelstier m.m. og »grøn profil«?

Pointen er, at går man disse områder igennem med teenagerne og vurderer standarden/tilfredsheden, får man et beslutningsgrundlag. Er konklusionen positiv, er det oplagt at stemme på partierne, der har flertal

i den nuværende, ansvarlige kommunalstyrelse. Ønsker man markante ændringer, må man vurdere partierne i oppositionen og se, om der er nogen, der bedre opfylder ønskerne og samtidig vurdere, om partierne i oppositionen kan samarbejde, hvis de skulle få flertal.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.