Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Vi svigter de moderate muslimer

»Den kvindelige imam Sherin Khankan vier unge i Mariam Moskeen på tværs af etnicitet og religion og kæmper for unges ret til selv at vælge.«
»Den kvindelige imam Sherin Khankan vier unge i Mariam Moskeen på tværs af etnicitet og religion og kæmper for unges ret til selv at vælge.«

Jeg erkender at kvinden er særlig udsat i radikale muslimske miljøer. Men nogle højreorienterede politikeres og Dansk Folkepartis fordømmelse af et destruktivt syn i visse muslimske miljøer viser en kulturel blindhed over for de kvindeundertrykkende kristne kredse, som findes i Danmark.

For nylig stod to danskere frem og fortalte hver især om deres brud med Jehovas Vidner og Luthersk Mission, hvor de var underlagt stærk social kontrol.

Vi svigter moderate muslimer og Sherin Khankan.

Et parti som Dansk Folkeparti og en politiker som Naser Khader er i det politiske spektrum med til at danne et samlet negativt billede af muslimer. Faktum er, at det skaber en proaktiv frygt og islamofobi. Muslimer bliver kogt ned til ekstremister, flygtninge fra Mellemøsten, som begår ulovligheder og terror.

Martin Henriksen (DF), Marcus Knuth (V) og Naser Khader (K) beskylder fortaleren for en reformation af Koranen og for menneskerettigheder, Sherin Khankan, for at være en radikal islamist.

Den kvindelige imam Sherin Khankan vier unge i Mariam Moskeen på tværs af etnicitet og religion og kæmper for unges ret til selv at vælge. Det er under al kritik, at hun beskyldes for noget, hun netop har viet sit liv til at kæmpe mod.

For en kvindelig imam som Sherin Khankan og andre moderne muslimer er også frie og intellektuelle kvinder og mænd, der ikke går ind for et undertrykkende kvindesyn. Dette er Khankan og flere andre kvinder og mænd i og uden for den offentlige debat eksempler på.

Lad os nu skabe et mere nuanceret syn på problematikkerne i stedet for at dehumanisere, stigmatisere, generalisere og skabe en større kløft mellem »os« og »dem«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.