Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Tak, regering, for de nye arbejdspladser

»Som bosiddende i det jyske eller et andet sted i det »åbne land« føler man bare ikke den samme solidaritet fra københavnerne.«

Arkivfoto:Scanpix
Arkivfoto:Scanpix

Stille og roligt og i al fred og fordragelighed vil jeg gerne takke regeringen for modet og evnen til at flytte offentlige arbejdspladser ud i det åbne land. Samtidig vil jeg rose de styrelser, der er blevet flyttet og har løst de opgaver, der er blevet dem pålagt.

Det kan befolkningen med bopæl uden for de større byer kun være tilfredse med.

Jeg vil nævne, at NaturErhvervstyrelsens udflytning til Augustenborg er gået godt. 92,8 pct. af udbetalingerne af EU-støtte til landbruget kom til tiden, hvilket er på højde med de foregående år. Det er også en stor ros til de nye medarbejdere, der er blevet ansat fra nærmiljøet. Der blev sat spørgsmålstegn ved, om der nu også var vidensressourcer nok uden for de større byer.

Selvfølgelig er det et problem, at medarbejdere har skullet tage stilling til at flytte med arbejdspladsen. Men for mig er det ikke så meget anderledes, end da man i 1980erne måtte udarbejde en byplan for København. Dengang havde København brug for at få ressourcer tilført. Mange husker, hvor der blev kæmpet med udtjente boliger, slumdannelser og BZere. Det er trods alt ikke mere end godt 30 år siden, at disse historier løb hen over skærmen. Som bosiddende i det jyske eller et andet sted i det »åbne land« føler man bare ikke den samme solidaritet fra københavnerne, som blev udvist dengang, hvor det forholdt sig modsat.

Rykker det noget? Ja. Simpelthen fordi mange højtlønnede job flyttes, og de fleste på arbejdsmarkedet har et rimeligt højt forbrug og for det meste er flere i husstanden. Det er til gavn og glæde i det »åbne land«.

Søren Jensen, bestyrelsesmedlem i LandboSyd, Skeldevej 8, 6310 Broager

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.