Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Svømning og integration

Arkivfoto: Scanpix
Arkivfoto: Scanpix

Jeg synes, sådan helt personligt, at Berlingskes Leder 19. januar tager fejl: Spørgsmålet om kønsopdelt svømning er udelukkende et spørgsmål om: svømning.

Og om vi som samfund ønsker at lukke en fri adgang til offentligt finansierede sport- og kulturtilbud for korte perioder af hensyn til udvalgte kundegrupper (hvem sagde kvinder på herrelandsholdet?)

Ligestilling og religionsfrihed er ikke modsætninger. Det er ét og samme begreb (nemlig »frihed til at være sig selv«) blot med forskellige temaer (køn hhv. kultur).

Men hvad er integration? At tilflyttere gør som vi andre, kaldes assimilation. At de lever blandt os, men kun følger egne medbragte eller selvopfundne regler, kaldes et multikulturelt samfund.

Er det så ikke »integration«, når vi blander bolsjerne – begge veje?

Jo, vi integrerer, når vi lærer børn af tilflyttere om vores foreningskultur. Ja, vi arver deres kønsopdelte verdensbillede, når vi opretter kønsopdelte idrætstilbud.

Børnene lærer at svømme og bliver i processen voksne og sunde mennesker. Og vi har stadig kun mænd på herrelandsholdet. Jeg har svært ved at se problemet. Eller et bedre alternativ.

Hans Jørgen Pedersen, Sankt Kjelds Gade 10, 2100 København Ø

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.