Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Sundhedsplatformen – tager lægerne fejl?

»Ingen EDB-systemer gør andet end det, de er blevet programmeret til. Senest har Sundhedsplatformen fået skyld for at fejlmedicinere patienterne.« Arkivfoto
»Ingen EDB-systemer gør andet end det, de er blevet programmeret til. Senest har Sundhedsplatformen fået skyld for at fejlmedicinere patienterne.« Arkivfoto

Sundhedsplatformen får skyld for mangt og meget – ifølge brugerne. Mærkeligt nok fungerer den så vidt jeg ved udmærket i USA. Måske ligger problemerne et andet sted – hos lægerne og sygeplejerskerne, som vægrer sig mod noget nyt.

Ingen EDB-systemer gør andet end det, de er blevet programmeret til. Senest har Sundhedsplatformen fået skyld for at fejlmedicinere patienterne.

Det skete også før Sundhedsplatformen. Da min mand i sin tid blev indlagt på Bispebjerg, fik han ikke sin blodtryksnedsættende medicin. Først da han blev udskrevet, fik jeg at vide, at hospitalet ikke havde den medicin, han brugte, og at de ikke havde givet ham et andet produkt.

Dagen efter udskrivelsen blev han meget syg, og det fortsatte i knap et år. Klog af skade har jeg ved hans indlæggelser siden selv doseret min mands medicin, således at sygeplejersken blot skulle give den morgen, middag og aften. Det var ikke nok – en sygeplejerske nægtede at give ham Viagra mod Pulmonal Hypertension, fordi de ikke gav dette produkt på hospitalet. At min mand har overlevet flere hospitalsophold er et under, for der var ikke styr på medicinen. Og dette var før Sundhedsplatformen.

Jeg var glad, da man med Sundhedsplatformen valgte et afprøvet system. Så slap vi for en af de utallige skandaler, som vi har haft med at selv skulle definere systemet f.eks. i socialforvaltningen og skatteforvaltningen, hvor systemerne måtte skrottes.

Ansvaret placeres så let hos EDB-systemerne – måske skal ansvaret for fiaskoerne placeres et andet sted.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.