Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Støjbergs provokation i Sjælsmark

»Men kunne besøget ikke være planlagt mere professionelt, og var hensigten ikke endnu et forsøg fra ministerens side, på at få PR for yderligere hjemsendelser?« Arkivfoto af integrationsminister Inger Støjberg (V)
»Men kunne besøget ikke være planlagt mere professionelt, og var hensigten ikke endnu et forsøg fra ministerens side, på at få PR for yderligere hjemsendelser?« Arkivfoto af integrationsminister Inger Støjberg (V)

Man træder ikke på folk, der ligger ned. Familier, som har kæmpet for at komme til et frit demokratisk land med deres familie efter at have oplevet etniske udrensninger, forfølgelse og krig, kræver respekt og forståelse, når deres største ønske om frihed er styrtet sammen.

Afvisning af asylansøgere fra Irak er et yderst sensibelt tema og kræver stor respekt fra politikerne, når familien skal sendes tilbage til håbløsheden. I mange tilfælde har familien ofret alle sine økonomiske midler for at kunne rejse og brændt alle broer i Irak.

Landet har i mange år været et helvede på Jorden, hvor forældre ville ofre alt for at bringe deres børn og sig selv i sikkerhed. Hvis man har været i landet og set de ødelæggelser, som årtiers krig samt IS har forårsaget, forstår man virkelig, hvilken håbløs situation familierne befinder sig i. Og at nerverne sidder uden på tøjet, er helt forståeligt.

Asylansøgernes ophidselse skulle være misforståede oplysninger om eventuel tilbagekaldelse af hjemsendelsen til den familie, som integrationsminister Inger Støjberg besøgte. Imidlertid berettiger dette på ingen måde til det verbale overfald på ministeren. Men kunne besøget ikke være planlagt mere professionelt, og var hensigten ikke endnu et forsøg fra ministerens side, på at få PR for yderligere hjemsendelser?

Hvornår får vi et af de større partier på banen med en ansvarlig udvandringspolitik med en afbalanceret holdning til ophold og tilbagesendelse. Indrømmet – det kræver rygrad og mod at tage kampen op med Dansk Folkeparti, men der er forhåbentlig stadig politikere, som har blot lidt anstændighed og menneskelig forståelse tilbage.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.