Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Pyt med sikkerheden på motorvejene

Lange køer med biler i alle baner, informationstavler over det hele præger den daglige morgentrafik på Helsingørmotorvejen her ved Høje Sandbjerg. Arkivfoto: Scanpix
Lange køer med biler i alle baner, informationstavler over det hele præger den daglige morgentrafik på Helsingørmotorvejen her ved Høje Sandbjerg. Arkivfoto: Scanpix

Vi plejer i Danmark at sige, at vi er et digitalt foregangsland, og at vi skal tage yderligere digitale tigerspring. Men det er ikke altid, at disse tigerspring lykkes. Der er dog en væsentlig undtagelse: ITS – intelligent trafik system, som gennem de seneste år er opsat langs vore mest befærdede motorvejsstrækninger, f.eks. Køge Bugt-motorvejen, Motorring 3 og Helsingørmotorvejen. Disse lysende trafiktavler fortæller om de trafikale forhold, kø, afstande og fartbegrænsning.

Brugen af ITS højner trafiksikkerheden og giver et bedre flow i trafikken, så den afvikles hurtigere. Man kunne derfor som bilist ønske sig, at man i endnu højere grad end hidtil satsede på ITS, hvilket ville gavne forholdene for bilisterne og bidrage positivt til vor digitale fremtid. Men sådan er det ikke. Der er ofret mange millioner kroner på at opstille ITS, men fra 8. marts 2017 er Vejdirektoratet begyndt at slukke disse udmærkede lystavler, og senere er det tanken at bruge flere millioner kroner på at nedtage dem. Man siger, at det er for at spare penge, men hvad med sikkerheden? Pyt med den, og pyt med at bilisterne nu skal spilde endnu mere tid på at sidde fast i den ene kø efter den anden.

Hvor er transportministeren og trafikordførerne henne i denne molboagtige sag? I andre lande satser man stærkt på ITS – og vi er et digitalt foregangsland. Eller hvad? Lad os bevare ITS. Udgiften er 30 millioner kroner pr. år. Og bilafgifterne andrager ca. 50 milliarder kroner pr. år. Hvor svært kan det være?

Mogens Nørgaard Olesen, forfatter, cand.scient., H.P. Christensensvej 18, 3300 Frederiksværk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.