Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Kunstnere bør fritages for skat

»Som kunstner modtager man kun støtte fra Statens Kunstfond, hvis man har en væsentlig produktion.« Modelfoto
»Som kunstner modtager man kun støtte fra Statens Kunstfond, hvis man har en væsentlig produktion.« Modelfoto

Jeg støtter det fornuftige forslag, som Enhedslisten er kommet med: At professionelle kunstnere skal fritages for skat for de første 100.000 kr., de tjener pr. år.

Bankerne fik hjælpepakker, landmænd får landbrugsstøtte, olympiske mestre bliver fritaget for skat, hvis de vinder medaljer.

Det tager seks år at uddanne sig til kunstner på Kunstakademiet. Dernæst efteruddanner seriøse kunstnere sig i hobetal. Masser af professionelle kunstnere søger Statens Kunstfond hvert år til seriøse projekter men kan risikere afslag i op til 20 -30 år. »Life is rough you gotta be tough«, som Johnny Cash sagde. Så er der kontanthjælpsystemet at læne sig op ad, som vi nu alle ved ikke fungerer i forhold til de stressende kontrolforløb, loft, 225-timers-reglen osv.

Desuden kan man ikke starte selvstændig virksomhed, hvis man er på kontanthjælp. Som kunstner modtager man kun støtte fra Statens Kunstfond, hvis man har en væsentlig produktion, og denne produktion kan man ikke sætte i gang, hvis man ikke har midler, og man fanges i en ond spiral. Der er rift om deltidsjob blandt alle de kunstnere, der nu render rundt og er sat i samme pressede situation. At seriøse kunstnere, som har talent og investeret i uddannelse, skal kunne få den mulighed at få hjælp til seriøs kunst og design ved en så fornuftig plan, som ikke vil kunne misbruges af folk, der ikke gider arbejde (som jeg i øvrigt ikke kender nogen af) er simpelthen et genialt udspil.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.