Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Klimasikring med respekt for naturen

Svendborg dagen efter stormfloden torsdag 5 januar 2017. Foto: Kim Rune
Svendborg dagen efter stormfloden torsdag 5 januar 2017. Foto: Kim Rune

Stormen Urd og nu de seneste oversvømmelser sender endnu en gang beredskab, lokale myndigheder og grundejere på overarbejde. Siden stormen Bodil i 2013 har der været adskillige ubehagelige eksempler på kysterosion og oversvømmelse.

Enkelte steder i landet er der inden for de senere år etableret permanente løsninger på klimaudfordringerne, f.eks. i Lemvig og på Nordfyn. De gode eksempler er i høj grad præget af fælles visioner for fremtiden på tværs af interessegrupper, faglighed og politiske grupperinger.

Visioner, som bygger på et teknisk, men ikke mindst trænet blik for helheden og den rekreative værdi, kan skabe rum for relativt enkle, multifunktionelle anlæg. Til gavn for både den gode nattesøvn, mindre risiko for dyre reparationer og i tilgift chancen for at tænke herlighedsværdi, natur og rekreation sammen med klimasikring.

Nøglen til at komme i mål med flere gode klimasikringsanlæg ligger i en erkendelse af, at vi er i et paradigmeskift fra en adskillelse af menneske og natur til en erkendelse af, at vi er underlagt naturkræfterne og må arbejde sammen med dem.

Enkle løsninger, multifunktionalitet og et lidt ændret tankesæt giver os muligheder på hånden, som vi »bare« skal blive bedre til at gribe, når vi beskytter os mod naturkræfterne.

Eva Sara Rasmussen, landskabsarkitekt, MDL, Havrevænget 2, 4700 Næstved

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.