Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Kjærsgaards rotterede-sprog

 Pia Kjærsgaard
Pia Kjærsgaard

Peter Kofod Poulsen, MF for DF, har 8. november et indlæg, hvor han irettesætter Poul Holm for hans mening om Pia Kjærsgaards rotteredesag. Kofod Poulsen påpeger helt rigtigt, at det er vigtigt ikke at lade ordvalget overskygge substansen. Der er bare den hage ved det, at Kjærsgaards manglende fornemmelse for, hvad man kan tillade sig, er blevet substansen.

Indlægget rummer mange ord om Kjærsgaards ret til at ytre sig om politik, det er også ok, men at kæde det sammen med hendes yderst uheldige rotterede-bemærkning, er udtryk for dårlig stil. Gad vide, om jeg er den eneste, der tænker, når jeg hører bemærkninger på rotterede-niveauet, at det siger mere om den, der udgyder det, end om den, der får toiletspanden i hovedet?

Søren Krarup havde for kort tid siden en svada mod Rikke Karlsson gående på, hvilken fin fyr Morten Messerschmidt er, samt at, når Karlsson var stemt ind i Europa-Parlamentet på Messerschmidts stemmer, havde hun ukritisk at rette ind og gøre, som han sagde, ellers kunne hun stemples som illoyal, og det blev hun så.

Nu bliver vi belært om, at det er ok, at Folketingets formand benytter sig af det danske sprogs værste gloser. Hvad nu, hvis vi vælgere brugte ordet rotterede om ledelsen i DF, mon så Kofod Poulsen ville finde det i orden? Han skriver, at man – jeg går ud fra at det er ham selv, han mener – bliver træt af Holms kritik af Pia Kjærsgaard. Gad vide, om Kofod har overvejet, om alle vi andre bliver bliver en smule trætte af at høre på dødssyge gennemskuelige bortforklaringer.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.