Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Kasper Holten »knepper med sin sjæl«

Kasper Holten.
Kasper Holten.

Da jeg så, at Berlingske Søndag havde et interview med Kasper Holten, internationalt anerkendt opera-iscenesætter, tænkte jeg, at det måtte jeg som opera-interesseret læse.

Jeg kaster et blik ned over siden og læser nederst i højre spalte: »Men selve det at hænge sin ret til at være i verden op på, om man har succes, det tror jeg dybest set fucker med ens sjæl,« siger han.

Der stoppede min interesse for at læse interviewet. Som gammel engelsklærer ved jeg godt, hvad de enkelte ord betyder: Der er en forfejlet antagelse, som, oversat til dansk,« knepper med ens sjæl«, og det er vist ikke så godt, selv om den handling, der ligger i verbet »kneppe« for de fleste er noget ganske rart.

Men er det kun mig, som har svært ved at forestille sig, hvordan noget sådant skal foregå med en sjæl som partner? Jeg har lært om – og undervist i – metaforer i flere årtier, men denne metafor giver ingen mening uden for en formentlig meget lille indforstået kreds.

Derfor er mit spørgsmål til Kasper Holten: »Hvad mener du egentlig?« Eller er udtrykket bare et forkrampet forsøg på at lyde smart over for en generation, som du helt åbenbart er »ude af sync med«?

Søren Refskou, pens. lektor, Gartnervangen 16, 8410 Rønde

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.