Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Kan man nedtone terrorisme?

I Stockholm mindes ofrene for fredagens terrorangreb. Foto: Jonathan Nackstrand  
I Stockholm mindes ofrene for fredagens terrorangreb. Foto: Jonathan Nackstrand  

Med fare for at blive voldsomt upopulær og vel også misforstået vil jeg vove den påstand, at man i et vist omfang går terroristernes ærinde, når man giver deres handlinger massiv mediedækning.

I weekenden var der i sagens natur løbende dækning af den frygtelige ugerning i Stockholm. Men efterhånden som myndighederne nænsomt havde fjernet de sidste blomster, og gaderne lå nærmest øde, opfattede jeg det som at presse citronen, når for eksempel TV 2 News stadig transmitterede live fra gerningsstedet. Jeg beder om forståelse for, at jeg ikke slår plat på den ulykkelige hændelse.

Men jeg kan ikke fravige den kætterske tanke, at hvis jeg var terrorist og ønskede at sende et budskab til verden, så fik jeg intet bedre redskab end at stjæle en lastbil og køre ind i en menneskemængde. Dagevis med live-TV og samtlige avisforsider og sympatierklæringer på sociale medier, hvor brugerne på sekunder bliver london’ere, berlin’ere og stockholm’ere.

Hvis disse ugerninger, og det er så her, jeg for alvor lægger mig ud med alt og alle, havde været omtalt som frygtelige, men dog i perspektivet banale færdselsuheld, var de blevet henvist til en kort omtale, og gerningsmændene og deres bagland havde ikke opnået den mediefokus, som er en del af deres sag. Det er jo ikke journalisterne, der udråber disse ugerninger til terrorisme. Det er derimod en følge af de meldinger, som politiet udsender. Efter det stigende antal terroraktioner har politiet i mange lande fået stærkt udvidede beføjelser. Burde en beføjelse være at kunne mørklægge eller nedtone en sag, så den ikke blev en reklamesøjle for yderligere terror?

Hvis terrorisme er ved at accelerere i dette forår, er det måske nu, der skal tænkes i nye baner.

Jesper Winther Andersen, journalist, Høsterkøb Byvej 8, 2970 Hørsholm

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.