Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Fodbold er en øllet plebejersport

»Fodbold er et mærkeligt boldspil, som åbenbart appellerer til de laveste instinkter i menneskeheden.« Arkivfoto
»Fodbold er et mærkeligt boldspil, som åbenbart appellerer til de laveste instinkter i menneskeheden.« Arkivfoto

Endelig sker det, som mange har ønsket. Fodboldkampe uden tilskuere. FCK er blevet dømt til at afvikle kampe uden tilskuere.

Fodbold er et mærkeligt boldspil, som åbenbart appellerer til de laveste instinkter i menneskeheden. Voldeligheden. Med fare for at fornærme mange kan det roligt fastslås, at fodbold er og bliver en plebejersport. Igen og igen ser man fans fortsætte fodboldkampen med almindelige nævekampe uden for stadion, hvis resultatet ikke er gået efter deres hoved, noget man aldrig ser ved andre hårde idrætsgrene.

Kampe uden tilskuere støder imidlertid på det kedelige faktum, at fodbold som visse andre sportsgrene er afhængig af en betydelig forretningsmæssig fortjeneste. Det skyldes, som mange vil vide, at man betaler spillerne penge, for at de kan dyrke deres sport. Helt irrationelt – når der findes en lang række sportsgrene, hvor menigmand normalt må betale for at dyrke sin sport. Det burde være slut med offentlige fodboldkampe, hvor de gutterale brøl fra de øllede fans, der befolker lægterne, lever på minderne fra en tilfældig guldmedalje i Göteborg i 1992.

Måske er vi kommet dertil, hvor man burde satse på helt andre boldspil end denne øl-omgærdede sportsgren, hvor mange af tilskuerne kun har ét ønske, nemlig både før og efter kampen at komme i åbent klammeri.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.