Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: »Du lækker som du har redet«

Vores dygtige og dejlige dronning Margrethe har brugt »de« i stedet for »dem«. Stor palaver i pressen! Lidt royal har Dronningen vel lov til at være?

Vi opdagede ikke de fire manglende »m«, men nød sproget og indholdet. Når vi ser og hører TV-nyheder/læser aviser, møder vi tit journalister, der ikke har lært dansk.

Nogen ligger måske ikke mærk til det, men nomalt dansk kan de bestemt ikk!

Berlingskes Biler lader f.eks. en journalist-elev(?) skrive: Årets øjebæ: Toyota Prius. Citat: »Så ligner Prius noget der er faldet ned fra grimhedens træ, og ramt samtlige grene på vejen ned«.

Har Berlingske ingen redaktør, der kan fjerne sådanne barnlige udtalelser?

Vores dronning Margrethe holdt en flot og dejlig nytårstale, hvorimod dagspressen lader alverdens grammatiske fejl og fejludtalelser komme på tryk og på skærmene. Korrekturlæsning på avisen er flere steder afskaffet, og på TV er det ofte en direkte udsendelse uden korrekturmulighed.

Prøv at kritisere aviser og TV i stedet for at dissekere en flot tale.

Flemming Weise, Syvhøjvænge 181, 2625 Vallensbæk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.