Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læser: Jeg væmmes ved mine landsmænd i DF

»Tænk, at Dansk Folkeparti kan foreslå, at de asylansøgere, der er her på midlertidigt ophold, skal spærres inde i lejre, og deres børn skal tages ud af de danske skoler.«
»Tænk, at Dansk Folkeparti kan foreslå, at de asylansøgere, der er her på midlertidigt ophold, skal spærres inde i lejre, og deres børn skal tages ud af de danske skoler.«

Som dansker føler jeg mig meget ilde til mode i forbindelse med Dansk Folkepartis insisteren på et paradigmeskift vedrørende indvandringen og konsekvenserne heraf.

Fra barnsben har jeg lært at respektere andre mennesker og deres synspunkter. Det står jeg fortsat ved. Det er en af mine hjørnestene. DF taler konstant om danske værdier, men partiet har en helt anden tilgang til andre mennesker, især muslimerne. De tanker, DF nu har spillet ud med i forbindelse med forhandlingerne om finansloven, er et voldsomt skift i partiets hidtidige fremturen.

Jeg væmmes ved mine landsmænd i DF. Tænk, at Dansk Folkeparti kan foreslå, at de asylansøgere, der er her på midlertidigt ophold, skal spærres inde i lejre, og deres børn skal tages ud af de danske skoler. Børnene kan så undervises i arabisk eller engelsk. De voksne skal ikke i arbejde eller stoppe med at arbejde. Jeg må tage afstand fra en sådan tankegang.

Jeg vil som dansker ikke lægge ryg til, at mennesker skal opholde sig i lejre, måske i årevis. De bliver syge i sjælen. Realiteterne efter Anden Verdenskrig ser jeg for mit indre blik. Vi havde også lejre i Danmark.

DF fik et dårligt resultat ved kommunalvalget. Nu skal det gå ud over indvandrerne. Jeg går ud fra, at Danmark fortsat er et retssamfund, og at vi agter at overholde lovene. Jeg håber også, at vi overholder internationale aftaler.

DF giver i alle medier det indtryk, at regeringen bare kan bøje disse internationale aftaler i partiets favør. Antallet af indvandrere er af stor betydning, men vi skal overholde love og internationale forpligtelser. Ellers bliver Danmark jo betragtet som en bananstat.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.