Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Lægeformand: Tag ansvar, sundhedsminister

»Der er ganske enkelt for lidt tid til patienterne, en øget risiko for at begå fejl og nogle steder lang ventetid på behandling.«
»Der er ganske enkelt for lidt tid til patienterne, en øget risiko for at begå fejl og nogle steder lang ventetid på behandling.«

Konsekvenserne af mange års krav om effektivisering og nedskæringer på landets sygehuse er nu så alvorlige, at klinikchefer og oversygeplejersker fra en række af landets største sygehuse er gået offentligt ud med deres nødråb til politikerne. De peger på, at personalet på sygehusene er så presset, at det går ud over kvaliteten i både behandling og pleje.

Der er ganske enkelt for lidt tid til patienterne, en øget risiko for at begå fejl og nogle steder lang ventetid på behandling.

Regeringens krav om, at sygehusene hvert år skal levere to procent mere uden ekstra ressourcer, er den afgørende årsag til, at sygehusene er så presset, at det risikerer at gå ud over behandlingen af patienterne. Flere gange har sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) givet regionerne skylden. Hun peger på, at regionerne jo bare kan fritage nogle afdelinger fra kravet om de to procents effektivisering.

Men hun glemmer at fortælle, at sygehusene er presset over hele linjen – ikke kun på udvalgte områder. Fritager man nogle afdelinger, vil det blot vil øge kravet til de andre afdelinger. Det er et regnestykke, som ikke går op, og det burde ministeren kunne regne ud.

Det er på tide, at sundhedsministeren tager ansvaret for de pressede sygehuse på sig. Regeringen er nødt til at droppe to procentskravet. Det er bydende nødvendigt at sikre, at sygehusene har ressourcer nok til at give patienterne behandling og pleje af høj kvalitet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.