Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Kvinder scorer mål, mænd scorer penge

Testkamp på Slagelse Stadion mellem Danmark-Finland. Danmarks Pernille Harder og Finlands Olga Ahtinen. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Testkamp på Slagelse Stadion mellem Danmark-Finland. Danmarks Pernille Harder og Finlands Olga Ahtinen. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

Kvalifikationsbonus, sponsoraftaler og sejrsbonusser. Det er hvad spillere som Mathias, Kasper og Simon kan se frem til, hvis de trækker i den røde-hvide trøje. Hvis de i stedet hedder Maja, Katrine og Stine, er historien en helt anden.

Hvad herrerne tjener på at spille en landsholdskamp er let tilgængeligt, og vi husker alle, da de for et par år siden ikke gad spille for Danmark, fordi den økonomiske gevinst ikke var stor nok. Når det kommer til kvinderne, er det lang sværere at se, hvad de får ud af at trække landsholdtrøjen over hovedet.

Man kan spørge: Hvad er incitamenterne for at spille for landsholdet, og hvad burde incitamenterne være. For burde der være forskel på kønnene, når det kommer ti,l hvorfor de gerne vil repræsentere deres land internationalt? Repræsenterer man sit land af egennyttemaksimerende grunde eller af ære?

Læs også: Der er så meget, mænd ikke forstår

Sidste år hørte jeg DBUs Jakob Høyer tale på Copenhagen Business School. Han fortalte om, hvor bevidst DBU var om deres samfundsansvar, hvor mange penge DBU lægger i herrelandsholdet, og hvor lettere hans job ville være, hvis de begyndte at skabe resultater. Dertil spurgte jeg »Hvorfor ikke bare give penge til det landshold, der allerede skaber resultater?« I marts blev kvinderne nummer 3 ved den største internationale turnering, hvis vi ser bort fra VM. I efteråret kvalificerede de sig sikkert til sommerens EM, og for få dage siden vandt de, stort, deres første testkamp, op til dette EM. Det danske kvindelandshold er i topform, men er DBUs bevidsthed det? Det samfundsansvar, Jakob Høyer pointerede, at DBU var bevidst om, gælder det, når de viser samfundet et stort skel mellem kvinder og mænd? Hvorfor skal ligeløn begrænses til kontoret? Og hvorfor tager DBU ikke sit samfundsansvar seriøst i ligestillingens navn?

Gry Grave, Krausesvej 20, st. th., 2100 København Ø

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.