Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kontakt til nødkald

Sidste søndag passerede jeg i min bil en ældre dame ved nedkørslen til en bolig i Hørsholm. Det var tydeligt, at damen var lidt forvirret. Jeg parkerede bilen og spurgte, om jeg kunne hjælpe. Damen ville over vejen (ud til Rungstedvej), hvor hun så ville »gå hjem«. »Lige ud til Søndre Boulevard ved kaserne og kirke,« meddelte hun mig glad.

Jeg havde været et kort ærinde, og havde ikke telefon med mig, forklarede jeg, samtidig med, at jeg fastholdt, at jeg ville køre hende hjem. Jeg fik lov til at kigge i hendes taske, for at finde en form for identifikation. Tasken indeholdt to rammer med billeder, en tom pung og et nødkald, som jeg trykkede på, uden i øvrigt at vide, om nødkald virker uden for »hjemmet«.

Historien ender fint et par minutter senere, hvor jeg på parkeringspladsen møder en nabo, der kender damen, og kan hjælpe hende hjem til rette bosted.

Det undrer mig, at der på nødkaldet ikke sidder et kontakt-telefonnummer? Det vil jeg hermed foreslå. Gerne sammen med et lille »visitkort« med personligt navn, adresse og kontakt-telefonnr. lagt i taske, pung og lomme. Det vil være meget gavnligt, når man skal hjælpe i en sådan situation. I mine tanker var jeg allerede ude i en lang forklaring til 112, som heldigvis ikke blev nødvendig denne gang.

Anne Krogh, Kildegårdsvej 8, 2900 Hellerup

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.