Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Knuths danskheds-definition klinger hult

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, mener (»Hvornår er man dansk?« 17. januar i Berlingske), at man er dansk, når man vil Danmark, og når man tager landet til sig.

Det lyder jo fint, men det klinger rigtig hult, når han i selvsamme kommentar skriver, at han står fuldstændig på mål for den tekst, som Folketinget vedtog i forrige uge – en tekst, hvori man skriver direkte, at man ikke er dansker, når man er indvandret, eller ens forældre er indvandrere. Det sidste er jeg fuldstændig uenig i, men jeg forstår tillige ikke, hvordan Knuth ved, hvordan de såkaldte »ikke-danskere« i Brøndby Strand ikke vil Danmark. Hvordan ved han, at de ikke har taget Danmark til sig?

Knuth skriver desuden, at Danmark skal være et åbent land, der gør plads til dem, som gerne vil Danmark. Jeg er enig i det sidste, men det ikke er, hvad han giver udtryk for, når han er medforfatter på den folketings-tekst, og heller ikke når han åbent fortæller, at han vil fratage unge kvinder deres ret til at gå med tørklæde. Ja, der er problemer med meget unge børn, der bliver presset af deres forældre til at tage tørklædet på, men så tag hånd om det. Tag hånd om den sociale kontrol, og lad de store folkeskoleelever tage stilling til det selv – vi har jo trods alt religionsfrihed her i landet. Medmindre Venstre som DF vil påstå, at det kun er kristne, der er danskere?

Marcus Knuth, Danmark er et forholdsvis frit land, og du skal som liberal kæmpe for, at Danmark bliver mere frit – ikke det modsatte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.