Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Kan de ældre ikke betale lidt selv?

»Vi har ikke en konto hos Nationalbanken eller statskassen, skat er noget, der betales og omsættes her og nu i bl.a. velfærd.« Modelfoto
»Vi har ikke en konto hos Nationalbanken eller statskassen, skat er noget, der betales og omsættes her og nu i bl.a. velfærd.« Modelfoto

I disse tider foregår der en debat om, hvor ofte der skal gøres rent, og hvor ofte der skal være bad for de ældre i egen bolig, som er visiteret til hjemmepleje.

Jeg har på TV og i aviser set eksempler på besøg hos ældre medborgere, hvor en frivillig på spørgsmål til beboeren fik det svar, at hun godt kunne tænke sig at få pudset vinduer, eller hvor der er en beklagelse over, at antal rengøringer og bade ikke er tilstrækkelige.

På intet tidspunkt stiller journalister det spørgsmål: Hvis du vil have pudset vinduer, kan du så ikke selv betale herfor? Eller hvor det drejer sig om rengøring, kan du ikke betale for ekstra rengøring via privat aftale herom?

Jo, jeg kender automatsvaret, nu har jeg betalt skat hele livet, og så har jeg en forventning om, at samfundet skal stille op.

Vi har ikke en konto hos Nationalbanken eller statskassen, skat er noget, der betales og omsættes her og nu i bl.a. velfærd.

Er det dog ikke muligt, at debattører og politikere kan hjælpe med at ændre på denne vildfarelse og kultur, at når vi når folkepensionsalderen, har vi ret til hele paletten, vederlagsfrit lige indtil vi dør.

Det må da være rimeligt at antage, at vi, der har penge på kistebunden, selv bidrager til ekstra hjælp, hvis der er behov herfor.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.