Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Kære Mette Frederiksen! Lavere skat kunne give os mere velfærd

»En væsentlig skattelettelse ville give befolkningen mere frihed og mere selvbestemmelse. Fru Jensen kunne selv ansætte sin rengøringshjælp, og hun ville kunne sikre sig, at det var den samme person, der kom hver gang.« Arkivfoto
»En væsentlig skattelettelse ville give befolkningen mere frihed og mere selvbestemmelse. Fru Jensen kunne selv ansætte sin rengøringshjælp, og hun ville kunne sikre sig, at det var den samme person, der kom hver gang.« Arkivfoto

Man må beundre Mette Frederiksens politiske tæft. Med hele venstrefløjen plus Dansk Folkeparti som backing group har hun formået at få hovedparten af danskerne til at ønske velfærd fremfor skattelettelser.

Til trods for, at det besynderlige begreb »velfærd« gennem årene har fået tilført milliarder af skattekroner, står vi nu med en hjemmehjælp, der ikke fungerer, manglende pleje af ældre samt skoler, hvor mange elever slutter som funktionelle analfabeter.

Der mangler »varme hænder« og dygtige skolelærere, men skrivebordsgeneraler med regneark har vi mange af. Uanset om politikerne bevilger penge til ældrepleje og andre velfærdstiltag, ender det ofte med, at de fleste midler går til forvaltningerne. Der ansættes flere regnedrenge, og man sender de ansatte på kurser – gerne i eksotiske lande.

En væsentlig skattelettelse ville give befolkningen mere frihed og mere selvbestemmelse. Fru Jensen kunne selv ansætte sin rengøringshjælp, og hun ville kunne sikre sig, at det var den samme person, der kom hver gang. Hvis fru Jensen var utilfreds, kunne hun ansætte en anden.

Selvfølgelig ville nogle regnedrenge blive overflødige, men det er vel ikke så ringe endda? Det ville give luft til skattelettelser, og det samme ville ske, hvis man til overenskomstforhandlingerne for lærernes tjenestetid fik fjernet »benlåsen«. Giv lærerne fri til at gøre det, de er bedst til – at undervise. Den bedste kontrol med lærerens arbejde er, at eleverne kommer ud af skolen godt rustet.

Jeg nægter at tro, at Mette Frederiksen, DF og måske skulle vi tage SF med, ikke er klar over dette, men når befolkningen kræver velfærd, så er man da godt tosset, hvis man sænker skatten. Det er rare penge at få i kassen. Om det så er godt for Danmark – tja – svaret blæser i vinden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.