Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Jeg glæder mig heller ikke til alderdommen

Tak, Edith Thingstrup, for din klumme 14. april om at blive gammel.

Heller ikke jeg glæder mig til alderdommen. Jeg er 77 år, langsommere, bliver hurtigere træt. Jeg motionerer hver dag, har et par frivilligjob: et spadserehold, en bestyrelsespost, er mødereferent. Jeg læser aviser og bøger, går til koncerter. Og det allerbedste: Jeg har det sødeste, dejligste barnebarn, en pige på otte år.

Men jeg kan se omkring mig, hvordan det går. Man bliver svag, kan ikke klare rengøringen og den daglige pleje, ikke bestemme, hvem der skal hjælpe én. Må acceptere at blive vasket intimt af en mand eller undvære! Hvordan er maden, når man ikke selv kan lave den?

Skal man have mulighed for at vælge, skal man være velpolstret økonomisk, og det er kun få. Ikke alene mister man venner og familie, bliver alene, men har ikke råd til at betale sig fra at få bedre hjælp og god, veltillavet mad – kun institutionsmad.

Hvad gør man, når man ikke mere kan læse? Ikke kan høre? Der kan komme svær og smertefuld sygdom, og man kan ikke vælge en hurtig og smertefri død.

Nej, jeg glæder mig heller ikke til at sidde og vente på de skiftende hjælpere, som gør det, de skal og har lov til, og skynder sig af sted igen for at holde skemaet. Der er kun tid til de nødvendigste ting uden for megen omsorg. Så er der kun et meget lille håb tilbage: At reglerne ændres, så alderdommen bliver bedre for vores børn og børnebørn. Klø på, Thyra!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.