Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Hvor er min generations ungdomsoprør?

Phillip Kjær Luscombe opfordrer sin egen generation til at gå på barrikaderne. Her et foto fra marts 2007, hvor omkring 4.000 mennesker demonstrerede i anledning af kvindernes internationale kampdag og protest mod fjernelsen af Ungfdomshuset.
Phillip Kjær Luscombe opfordrer sin egen generation til at gå på barrikaderne. Her et foto fra marts 2007, hvor omkring 4.000 mennesker demonstrerede i anledning af kvindernes internationale kampdag og protest mod fjernelsen af Ungfdomshuset.

Tak til Kasper Colling Nielsen for en glimrende klumme i Berlingske 22/9. Hans pointe er, at unge i dag ikke får lov at være unge, fordi man fra samfundets side kræver, at vi skal hurtigt igennem uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet.

Jeg er selv et produkt af det system. Min generations problem er, at vi intet ungdomsoprør har.

Det 21. århundredes vestlige samfund er præget af individualisme, hvor enhver er sin egen og definerer sig selv, en individualisme der gør os handlingslammede.

Det virker svært at mobilisere en fælles modstand. Vi har ingen samlende kulturel figur, der kan være spydspids for et oprør, blot en masse rappere, som ikke taler om andet end guldkæder, fede biler og damer med store bagpartier. Det virker som en parodi på sig selv.

Det er en demokratisk vitaminpille, at enhver generation sætter spørgsmålstegn ved de eksisterende autoriteter og normer, og der er en lang række ting, vores generation burde gøre oprør mod.

Det er os, der mærker fremdriftsreformens, uddannelsesloftets og de høje boligprisers konsekvenser. Vi presses gennem samlebåndet, så vi hurtigst muligt kan blive den perfekte præfabrikerede djøfer eller læge.

Der ses med kritiske øjne, hvis man ikke allerede i folkeskolen har en idé om, hvad man vil lave frem til pensionsalderen. Eller hvad med den eksistenstruende klimabyrde, som de handlingslammede og kortsynede ældre generationer skubber over på os? De ældre generationers repræsentanter i samfundets magtpositioner ser kun frem mod næste valg eller næste kvartals bundlinje.

Alt sammen berøver det os for den gnist og kreativitet, som kendetegner enhver ung generation. Hermed en opfordring til mine unge brødre og søstre. Op på barrikaderne!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.