Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Hvad menes der med sexchikane?

»Selvfølgelig har jeg fuld forståelse for de problemer, der kan opstå i en ansættelsessituation, hvor en overordnet udnytter sin position.«
»Selvfølgelig har jeg fuld forståelse for de problemer, der kan opstå i en ansættelsessituation, hvor en overordnet udnytter sin position.«

Sidder lige nu og ser i nyhederne på svensk TV om, hvor mange kvindelige skuespillere der har været udsat for seksuelle tilnærmelser og det, der er værre, fra deres mandlige kollegaer. Det er rystende, men jeg tænker alligevel: Hvad klassificeres egentlig som seksuelle overgreb?

Vi bliver meget lidt informeret om, hvad det egentlig drejer sig om. Er det grove, ulækre meddelelser på mails, eller drejer det sig om håndgribeligheder? Det ville være rart at få dette konkretiseret. Måske er det allerede blevet beskrevet indgående på Facebook, men da jeg ikke deltager i det cirkus – har prøvet det en enkelt gang, og det var en aldeles ubehagelig oplevelse – ville jeg gerne høre nærmere om, hvad der egentlig opfattes som seksuel chikane.

I de kredse, jeg bevæger mig, kan vi sagtens grine ad et klap bagi uden at opfatte det som sexchikane, man kan jo bare give igen med samme mønt. Men selvfølgelig har jeg fuld forståelse for de problemer, der kan opstå i en ansættelsessituation, hvor en overordnet udnytter sin position til at forgribe sig på yngre kvindelige medarbejdere. Det er decideret klamt og bør være klart strafbart og medføre fyring.

Vi må håbe, at politiet for fremtiden forstår at tage overfaldne kvinder mere alvorligt. Den der med, at hun nok selv har været ude om det, bør et voksent veluddannet medlem af den mandlige race længere ud på landet med, hvis ikke de skal tabe enhver agtelse og værdighed som udøvende myndighed.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.