Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Handelspris afgørende

Under forudsætning af, at det er et ufravigeligt krav fra staten at have indtægter fra ejendomsbesidderne, og at den eneste realistiske ejendomsvurdering er handelsprisen, hvorfor så ikke erstatte den uretfærdige ejendomsbeskatning og grundskyld med en omsætningsafgift på alle ejendomshandler?

Denne afgift burde omfatte alle ejendomsrelaterede handler med villaer, såkaldte projekter, lejligheder, sommerhuse, afståelser, udlejnings- og forretningsejendomme m.m.

Ordningen ville blot tage udgangspunkt i den dokumenterbare og aktuelle handelsværdi og derved undgå den uretfærdige og teoretisk beregnede ejendomsvurdering.

Den ville samtidig betyde, at køber ville kunne budgettere den fremtidige boligudgift på et realistisk grundlag samt forhindre, at mange pensionister bliver drevet fra hus og hjem. Fra myndighedernes side ville forslaget give en række administrative besparelser, bl.a. ved nedlæggelsen af hele klageinstansen og den medfølgende unødvendige belastning af retsvæsenet.

Det er op til alle ejendomsbesiddere at gøre noget ved den uretfærdige ejendomsbeskatning næste gang, vi skal sætte kryds ved et politisk parti. Vi må ikke lade os forblænde af løfter om de såkaldte fastfrysninger, som blot er at udskyde problemet og derved det samme som at tisse i bukserne for at holde sig varm.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.