Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Hånden under sommerhuse

At alene danskere kan købe fritidshuse i Danmark, er til debat i Berlingske Business. Det er ikke uretten over for EU-borgerne, der ikke kan købe fast ejendom, der driver debatten denne gang. Det er alene spørgsmålet om penge!

Som fritidshusejer, EU-tilhænger og dansker er det nødvendigt at huske på, at reglen om huse på danske hænder falder tilbage til EF-afstemningen i 1972 - og reglen var væsentlig. Derfor er det også en underlig debat, der igen blusser op med erhvervsredaktøren som hovedaktør. Især er det underligt, at fortaleren for salg af fritidshuse til udlændinge ikke husker på de forudsætninger, der skabte retten til at sige nej.

I stedet bliver der kørt løs med økonomiske argumenter.

Salg af de danske sommerhusområder til udlændinge vil ikke skabe flere arbejdspladser i de såkaldte vandkantsområder, da husene risikerer at komme til at stå endnu mere tomme i større perioder af året. Salg til udlændinge vil automatisk føre til højere priser – og vil sætte loven om udbud og efterspørgsel ud af kraft.

Der kommer gang i salget, når der skabes en attraktiv tilværelse for danskerne med job, god løn og interessant arbejde – og det er vel egentlig den velfærd, vi skal være med til at lægge kræfter i frem for at plukke et stykke af dansk kultur i småstykker?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.