Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Grækenlands hykleri og EUs afmagt

Grækenland har uden særlige anstrengelser, udover den stædiges, udstillet sit eget hykleri og EUs impotens og tidligere medvirken til fusk omkring landets euro-medlemskab, i ugevis drevet den europæiske politiske elite og IMF rundt i manegen i en grad, som egnetlig fordrer betaling for underholdningsværdien.

Den græske premierminister og finansministers groteske opførsel og – læser jeg beretningerne korrekt – manipulationer og løgne, har klædt Merkel, Juncker m.fl. af til skindet. Centraleuropæerne var for pæne til at sige, at grækerne har overforbrugt og lyver om årsager og sammenhæng vedrørende gældsbyrden.

Er der ingen der har mod og åndsnærværelse nok til at spørge grækerne, hvad de har brugt pengene til? De arbejdssky, korrumperede, solbrændte grækere, heraf mange med besiddelser uden for landet, kan være glade for, at Donald Trump ikke kandiderer til et politisk embede i et europæisk land eller Europas »magtcentrum«!

Den græske finansminister har annonceret, at han smider tøjlerne, såfremt hans landsmænd er dumme nok til på søndag at stemme ja til en gældsløsningspakke, som ikke rigtig eksisterer. Det er med de rigtige forberedelser, et australsk statsborgerskab og økonomien på det tørre (penge i banker udenfor Grækenland) ikke hverken fædrelandskærligt eller særligt modigt. Det er patetisk. Når teatret slukker for live-opførelsen af den nyeste græske tragedie, sidder Varoufakis sikkert med en øl i hånden og beundrer havets livtag med resterne af The Great Barrier Rief.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.