Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Går Dansk Folkeparti ind for lynchning?

I en kommentar i Berlingske 21. september skriver MEP Morten Messerschmidt (DF) begejstret om forholdene i Krakow. Her ville en gadebande som »Loyal to familia« og andre lignende bander » ikke nå at se to solopgange«, før de gæve beboere i Krakow og andre polske byer ville gøre »kål og polsk pølseret« på dem »endda uden politiets hjælp«.

Hvad betyder det? Joh, at en folkemængde uden om de offentlige myndigheder, dvs. ved selvtægt, øver vold, og måske det, der er værre, mod de formastelige bandemedlemmer. Det kan da godt være, at disse fortjener en kraftig afstraffelse, men sker det ved en indsats fra gadens parlament, så viser erfaringerne, at når følelserne kommer i kog, er det noget tilfældigt, hvem afstraffelsen går ud over. Sagt med andre ord: Afstraffelsen rammer uskyldige, som tilfældigt er til stede, og at afstraffelsen går alt for vidt. Man plejer at kalde den form for afstraffelse for »lynchning«.

Selvom Messerschmidt ikke skriver det direkte, så læser man mellem linjerne og ud af den begejstring, hvormed Messerschmidt skildrer polakkernes vilje til med vold at kaste sig over banderne, artiklen som en opfordring til danskerne om at gøre ligeså.

Er det virkelig en dansk politikers alvorlige mening at opfordre til den form for selvtægt? Hr. Messerschmidt plejer at udtale sig på vegne af Dansk Folkeparti. Går Dansk Folkeparti mon virkelig ind for, at vi skal indføre »lynchning« i Danmark? Jeg kan næppe tro det. Vort land er da en retsstat.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.