Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Forsvarets fallit

Skønt Danmark er et af verdens rigeste lande, har et NATO-bidrag på 2 pct. af BNP ingen politisk vilje.

Der er ingen folkelig interesse i Forsvarssagen. Skønt Danmark er et af verdens rigeste lande, har et NATO-bidrag på 2 pct. af BNP ingen politisk vilje. Danmarks BNP er kr. 1.980 mia. Vores NATO-bidrag burde jævnfør regeringens underskrift på slutdokumentet ved Wales NATO-topmødet i august 2014 udgøre kr. 39 mia. I 2015 brugte vi kr. 20,25 mia. – eller ca. halvt bidrag. Der er ingen udsigt til, at vi når 2 pct. i 2024, som vi på Wales-mødet lovede vores NATO-partnere. Indkøbet af F-35 kampfly vil betyde en total udsultning af nyanskaffelser til Søværnet og Hæren. Internationale opgaver er kostbare og for soldaterne krævende. Der udføres en fremragende indsats af mange. Hvor nøglepersonel tidligere var tjenestemænd, er de i dag løsarbejdere. Materiel-anskaffelserne er udsultede til det utålelige. Personalet flyttes vilkårligt rundt til udsteder som Karup, Frederikhavn, Skrydstrup og Korsør. Smertegrænsen er for længst overskredet. Den interne dialog er ikke eksisterende. Personalet søger fremtiden udenfor forsvaret. Ansvaret er forsvarschef Peter Bartrams. Eneste lille pip kom forleden fra Det Konservative Folkeparti – der tappert har hejst fanen og sagt, nej, nej og atter nej. Men desværre er befolkningen letsindig med parolen: »Hvad kan det nytte!«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.