Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Forsker: Hauges vendetta mod Amerikanske Studier

»Hauge forsøger at belære historikerne og litteraterne ved Center for Amerikanske Studier om, hvordan man bedriver Amerikanske Studier.«
»Hauge forsøger at belære historikerne og litteraterne ved Center for Amerikanske Studier om, hvordan man bedriver Amerikanske Studier.«

I årevis har Hans Hauge ført krig mod Center for Amerikanske Studier ved SDU. I øjeblikket er han harm over, at to »statsansatte« forskere – Niels Bjerre-Poulsen og undertegnede – deltager i den offentlige debat (Indspark 30/8). »Det er jo stadigvæk kun Brøndal og Bjerre, man hører,« hævder Hauge temmelig misvisende, og »Ikke meget har ændret sig siden 2004.«

Hans Hauges budskab var ellers et andet tilbage i 2004, da han i Jyllands-Posten påstod, at Amerikanske Studier herhjemme var domineret af engelsktalende akademikere, der »ikke deltager i nogen debat.«

Hauge forsøger at belære historikerne og litteraterne ved Center for Amerikanske Studier om, hvordan man bedriver Amerikanske Studier. Han opfatter dem alle til hobe som venstreorienterede USA-kritikere, der ikke kan arbejde tværfagligt og ikke ved en brik om myter og symboler. Han undlader behændigt at nævne, at en af verdens største kapaciteter inden for feltet – professor David Nye, som to gange har været i spil til Pulitzerprisen – skabte centret. Flere andre ved centret har også modtaget priser for deres arbejde, herunder Bjerre-Poulsen og undertegnede.

Hauge kritiserer en »pamflet« som jeg skrev om studiet af amerikansk historie i Danmark tilbage i 2005. Han kan ikke lide, at jeg citerer ham for hans egne udtalelser og opfatter i ramme alvor »pamfletten« som en personlig vendetta mod ham. Der var i virkeligheden tale om et forstudie i kølvandet på en international konference om studiet af amerikansk historie i Europa. Den endelige artikel blev publiceret i oversigtsværket »Teaching and Studying U.S. History in Europe« (VU University Press, Amsterdam, 2007). Selv om jeg citerer Hauge, hævder han, at jeg ignorerer hans arbejde – men hans arbejde inden for hvilket felt? Er du ekspert i amerikansk historie, Hauge? Så fortæl en.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.