Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Forbyd nu det tørklæde

Hvor er de modige forkæmpere for ligestilling i Danmark? Hvor er politikernes mod til at sige stop og kalde tingene for det, de er, nemlig kvindeundertrykkende og ekstremt nedvurderende over for mænds evne til at styre sig.

I kølvandet på de groteske og helt uacceptable overgreb på kvinder i Tyskland og Sverige bør man fra myndighedernes side gøre op med den maskuline opfattelse fra Mellemøsten af kvinder, kvinders rolle i samfundet og kvinders rettigheder. Et af udfordringerne er, at den maskuline kvindeopfattelse ser den feminine opfattelse (Vestens) som svag, uden ære og formentlig latterlig. Man burde indføre »1 strike, and your out«-princippet. Altså det første »milde« overgreb takseres efter gældende strafferetlige takst med en gennemgang af kvinders rettigheder i samfundet – altså ligeværdige. Sker et fornyet overgreb, så må man fra dansk side sige »tak for besøget«. Så har man ikke forstået eller ønsket at forstå et af de fundamentale rettigheder i det danske samfund. I den forbindelse burde man overveje at nedlægge forbud mod tørklæde eller hijab i det offentlige rum. Uanset oprindelsen af tørklædekravet (nogle mener det er kulturelt betinget, andre at det er en forskrift i Koranen), kan man ikke komme uden om, at tørklædet er en fortolkning af islam ud fra præmissen, at kvinder som udgangspunkt er en seksuel distraktion for mænd, som er svage og ikke må være fristet af synet af hår! Denne konservative fortolkning af tørklædekravet kom i forbindelse med revolutionen i Iran og den ekspansive kultureksport som Saudi-Arabien har drevet siden firserne. Hvor er de modige forkæmpere for ligestilling i Danmark? Hvor er venstrefløjens indignation? Hvor er politikernes mod til at sige stop og kalde tingene for det, de er, nemlig kvindeundertrykkende og ekstremt nedvurderende over for mænds evne til at styre sig. I Frankrig indførte man i 2004 et forbud mod tørklæder og andre religiøse symboler i skoler. 10 år efter har det vist sig at være en succes med færre konflikter. Nu kører diskussionen om at udvide forbuddet

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.