Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Europa har skubbet Tyrkiet væk

Jeg har altid kunnet lide Uffe Ellemann-Jensens klarsyn og neutrale iagttagelser. Det er grunden til, at jeg var lidt skuffet over at læse hans blogindlæg, »Tyrkisk farvel til Europa« på b.dk.

Det er ikke Tyrkiet, der har sagt farvel til Europa, men EU der har skubbet Tyrkiet væk ved ikke at behandle Tyrkiet retfærdigt i sin ansøgning til EU, og derefter konstant at henvise til landets valgte leder, Erdogan, som diktator, autoritær og sultan.

Virkeligheden er, at tyrkerne er glade for, at de har en stærk leder, der arbejder for dem. I Danmark og andre vestlige lande stemte de fleste tyrkere for Erdogan, fordi de ved, at han er en god mand. Den vestlige propaganda mod Tyrkiet er ikke ny. Den går tilbage til Osmannerrigets erobring af det halve Europa. Desuden er Tyrkiets befolkning 99 pct. muslimsk, og landet har en stolt historie og kultur. Det passer ikke godt med vestlig opfattelse. De fleste af de europæiske samfund er kristne og ønsker et underdanigt, fattigt, lydigt, muslimsk Tyrkiet. Det kan aldrig ske, og det irriterer mange i Europa.

Under AKP har landet udviklet sig mere end noget europæisk land. Partiet har retfærdigt og offentligt vundet de seneste fem parlamentsvalg. Ingen europæiske politiske partier har nogensinde haft så stor vælgeropbakning. At kalde en politisk valgt leder for diktator, autoritær og arrogant er rent nonsens. Jeg har mødt mange tyrkiske toppolitikere, herunder Erdogan, i de sidste fem år og fandt dem oprigtige, fremskridstorienteret og visionære. Det vil være en skam, hvis Europa skubber Tyrkiet væk ved sin fejlagtige politik og arrogance.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.