Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

EU er som en dårlig restaurant

Skal vi nøjes eller skal vi lade de andre lande spise resterne, mens vi finder et bedre alternativ?

Forestil dig, at du sidder ved et bord med din kammerat fra Storbritannien og lige har spist din første tallerken og skal til at gå op igen, men opdager til din skræk og rædsel, at der er en masse mennesker på vej ind i restauranten, nogle springer køen over og andre kommer ad bagindgangen, selvom stedet i forvejen er godt proppet. Der er nu en lettere stemning af kaos i restauranten, ja, nogle får endda lov til at få penge i stedet for at betale.

Samtidig kan du se, at personalet er begyndt at fjerne dine livretter – alle de dybstegte rejer og blæksprutter – som jo dybest set var grunden til, du kom derind i første omgang, hvis vi nu skal være helt ærlige, samtidig med at de er begyndt at servere alt muligt, du ikke kan lide. Det vil sige, at der nu er mindre mad og særligt af den mad, du kan lide, men flere folk, der vil have buffeten.

Hvad gør du?

1. Forlader restauranten og finder en anden løsning med din ven fra Storbritannien?

2. Prøver at forhandle buffetprisen ned, men må finde dig i køen og det smallere udvalg?

3. Du vælger at blive siddende, men må nok sande, at du hverken bliver mæt eller tilfreds – køen, servicen og maden er pludselig meget skuffende.

Det er jo dybest set det valg, Danmark står over for, hvis det ender med, at briterne stemmer for at forlade EU. Skal vi nøjes eller skal vi lade de andre lande spise resterne, mens vi finder et bedre alternativ?

Personligt er jeg ikke i tvivl, jeg ville have afholdt en afstemning ved bordet om, hvad vi nu gør, og jeg ville argumentere for, at vi forlader restaurenten med vores gode ven fra Storbritannien og tage ud i gaderne og finde en pub, hvor vi kunne sidde ned og diskutere, hvor vi skulle spise i fremtiden. For nogle er til fish and chips, mens andre er til stegt flæsk, men det vigtigste er, at vi begge bliver mætte i noget mad, der er værd at spise.

Ja, det havde jeg nok gjort!

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.