Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Et tab for Danmark

Lukning af tyrkisk som sprog, det vil være et stort tab for Danmark, både politisk, økonomisk og kulturelt. I henhold til tyrkisk, er Tyrkiet kandidatland til EU, og har et af de mest strategisk vigtige geopolitiske positioner i verden.

Sparerunden på Københavns Universitet betyder desværre lukning af tyrkisk som sprog, det vil være et stort tab for Danmark, både politisk, økonomisk og kulturelt. I henhold til tyrkisk, er Tyrkiet kandidatland til EU, og har et af de mest strategisk vigtige geopolitiske positioner i verden. Denne position har stor indflydelse for sikkerheden og energien i området og dermed hele Europa, dette ser vi også under flygtningekrisen, hvor Tyrkiet er blevet en vigtig alliancepartner for at håndtere flygtningekrisen.

Økonomisk har Tyrkiet oplevet en eksplosiv vækst, og oplever det stadigvæk, og dette har danske virksomheder gavn af.

Samhandelen mellem Danmark og Tyrkiet, er på otte mia. kr. og Udenrigsministeriet udpegede i 2013 Tyrkiet som et strategisk vigtigt vækstmarked, så samhandelen forventes at blive fordoblet inden for de kommende år.

550 danske virksomheder kan have stor gavn af kompetencerne, som de færdiguddannede fra tyrkisk på KU besidder. Derudover er tyrkerne den største minoritetsgruppe, og tyrkisk på Københavns Universitet er også med til at anerkende denne minoritet i Danmark.

Bevarelsen af tyrkisk på KU vil blot forstærke relationerne mellem Danmark-Tyrkiet, men også Danmark og de tyrkiske indvandrere samt efterkommere i landet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.