Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Et forslag til mindre bureaukrati

Sophie Løhde kan sikkert godt bruge et konkret forslag til offentlig effektivisering, så der kommer handling bag de gode hensigter omkring mindre bureaukrati og mere velfærd for skattekronerne. Så her et forslag fra en, som har sin daglige gang på et højt specialiseret hospital. Et hospital, der som mange andre hospitaler har været udsat for gentagne sparerunder. Sparerunder som betyder, at vi ansatte skal løbe stærkere og nå mere med færre ressourcer, mens vi i baghovedet husker på vigtige budskaber som »patienten i centrum« og »patientinddragelse«.

Vi vil så gerne gøre vores bedste inden for udredning, behandling og forskning. Det er det, vi er uddannet til, og hvert minut tæller i forhold til at kvalitetssikre vores arbejde og sikre en høj standard for de skattekroner, som lønner os. Men der er en skrue løs et sted, for hver dag skal mange medarbejdere på hospitalet foretage tidsregistrering. Den foregår ikke elektronisk, hvilket ville være en effektiv og præcis måde at holde styr på de dyrebare minutter. Nej, det foregår manuelt ved, at der skal gives skriftlig besked om afvigelser til den faktuelle arbejdstid med den risiko for fejlrapportering, der vil være. Indrapporteringen skal håndteres afdelingsvis af medarbejdere, som kunne bruges effektivt til andre opgaver.

Gør i stedet tidsregistrering elektronisk og frigør dermed varme hænder til pleje og omsorg for vore patienter, og til at servere de vigtige måltider under indlæggelse, så vi forebygger underernæring. Lad eksisterende teknologi give os den ekstra tid, vi har brug for.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.