Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Er EU yt?

Storbritannien har meldt sig ud, og hvis EU ikke slår ørerne ud og lytter til hele befolkningen, så ender Grækenland med at sidde alene tilbage.

EU er YT – i hvert fald hvis man spørger Storbritannien, der har sagt farvel og tak. Er der en blodrød blinkende lampe, som vi har overset? Ja! EU blev oprettet blandt andet for at undgå, at de vestlige lande skar halsen over på hinanden i en tredje verdenskrig. Derfor har EU været »beskyttet« af snobbisme. Altså at de, der kritiserer institutionen, enten bliver betragtet som halvgale nationalister eller lalleglade landsbyfolk, »der jo ikke ved bedre«. For vi vil jo ikke i krig igen, vel?

EU bliver nødt til at reformere sig, øge gennemskueligheden og lytte til hele sin befolkning – også dem, som jakkesættene i EU-Parlamentet føler sig overlegne over for.

Problemet er simpelthen, at hvis man spørger danskerne om EU, så vil 3/4 spørge: »Er det ikke dem med lakridspiberne?«

EU er blevet for uigennemskueligt for de allerfleste af os, så hvis samarbejdet ikke skal falde fra hinanden, bliver borgerne simpelthen nødt til at have en chance for at vide, hvad det er, de går ind til.

Storbritannien har meldt sig ud, og hvis EU ikke slår ørerne ud og lytter til hele befolkningen, så ender Grækenland med at sidde alene tilbage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.