Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Er der en videnskabsmand til stede?

»Naturen stiller sig ikke tilfreds med symbolpolitik, den følger sine helt egne love – love, som politikere ikke kan ændre på.«
»Naturen stiller sig ikke tilfreds med symbolpolitik, den følger sine helt egne love – love, som politikere ikke kan ændre på.«

Bliver det hvid jul i år?

Det spørgsmål har jeg som meteorolog ofte fået i december. Jeg bliver spurgt, fordi jeg må have de bedste forudsætninger for at svare rigtigt, logisk nok. Hvor jeg dog ønsker mig, at Europas klimapolitik bliver baseret på samme videnskabelige tilgang.

For videnskaben er meget tydelig om, at der skal ske enorme reduktioner i udledningen af drivhusgasser, hvis vi skal holde temperaturstigningen under to grader. Det burde være tydeligt for ministrene i EUs regeringer: De indmeldte målsætninger er ikke tilstrækkelige.

Men i de netop overståede forhandlinger på energiområdet er det ignoreret. Her fastholdes det uambitiøse mål om 27 procent vedvarende energi i 2030.

Hallo?!? Er der en videnskabsmand til stede? Naturen stiller sig ikke tilfreds med symbolpolitik, den følger sine helt egne love – love, som politikere ikke kan ændre på. Der skal handles nu, for udskyder de problemet, så er videnskaben også klar: Det bliver endnu sværere – hvis ikke umuligt – at overholde Paris-aftalen.

Så kære ministre rundt om i EU: Lyt nu til videnskaben, når det kommer til at bekæmpe klimaforandringer og find løsninger, der matcher den.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.