Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Du misbruger ytringsfriheden, Inger Støjberg

Inger Støjberg hævdede tirsdag i et opslag på Facebook, at Muhammedtegningerne, som oprindeligt blev publiceret i Jyllands-Posten, er symbolet på vores demokratiske frihedsrettigheder. Jeg synes, at hendes opslag er under al kritik. Muhammedkrisen ramte Danmark enormt hårdt, og gav os internationalt et dårligt ry, som fik os til at fremstå som fremmedfjendske og hadske.

Inger Støjbergs opslag er i min optik ren provokation. Støjberg har ret, når hun konkluderer at vi skal være stolte af vores demokratiske frihedsrettigheder, hvoraf de væsentligste er ytringsfrihed og forenings- og forsamlingsfrihed.

Ytringsfriheden tillader os at udtale os om alt og alle, så længe det ikke er voldsopfordrende. Ikke alle lande lever op til denne frihed, og vi skal være stolte af at være en del af et land, som netop vægter denne frihed enormt højt.

Men vi taber nogle danske værdier, når vi netop anvender vores frihedsrettigheder til unødvendigt at provokere. Vi er fuldt bevidst om, at der fremkommer kraftige reaktioner, når man vælger at tegne profeten Muhammed, og jeg forstår ikke, hvorfor det på noget tidspunkt har været relevant for vores samfundsdebat.

Islamkritikere vil formentlig også hævde, at dette er en demokratisk frihed – og helt principielt, ja, det er det vel. Men det forårsager kun skade og splittelse, fremfor mangfoldighed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.