Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Drop støtten til palæstinensisk terror

"At Danmark er i krig mod terror på en række fronter, og samtidig yder (næsten) direkte støtte til terror på en anden, burde forlængst have udløst et ramaskrig. I stedet er der (næsten) total tavshed."

Da den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas deltog i demonstrationen mod terror i Paris, kort efter angrebet på satirebladet Charlie Hebdo sidste år, var det et udslag af ekstremt hykleri. For den palæstinensiske ledelse er ubetinget en varm tilhænger af brugen af terror. Den opfordrer selv til angreb på civile, hylder morderne og betaler dømte terrorister millioner af kroner, som modtages i støtte fra EU og individuelle donorlande, herunder Danmark.

Journalist Klaus Wivel skal have en kæmpe ros for i Weekendavisen 29.04 at skrive det, som de fleste politikere ved, men ikke tør tale om – at palæstinenserne bruger vores penge til at præmiere terrorisme imod israelske civile. Han sætter fokus på det forhold, at det meget vel kan være vores penge, og ikke »bare« arabiske penge, som går til terroristerne.

Men helt ærligt, er det ikke lidt for åndssvagt med sådan en skelnen? Selv hvis vores penge går til de mest humanitære formål, så tjener de alligevel til at frigøre andre midler til terroristerne. Det kan enhver da regne ud.

At Danmark er i krig mod terror på en række fronter, og samtidig yder (næsten) direkte støtte til terror på en anden, burde forlængst have udløst et ramaskrig. I stedet er der (næsten) total tavshed.

Spørgsmålet er ikke, om det er vores eller andres penge, selvstyret belønner terroristerne med. Spørgsmålet er, om vi virkelig ønsker at finansiere et regime, der helhjertet støtter terror.

Svaret burde selvsagt være nej.

Jeg foreslår ikke, at vi indstiller støtten til palæstinenserne - tværtimod. Vi bør støtte dem, og samtidig stille klare krav om, at enhver støtte til terrorisme, herunder både tilskyndelse, hyldest og økonomisk belønning, skal indstilles totalt. Desuden skal selvstyret holde op med at undervise generation efter generation i, at jøder er onde, intet tilhørsforhold har til Jerusalem, og at Israel en dag vil blive erstattet af et Palæstina.

Det er fint at kritisere israelske bosættelser, men det er bydende nødvendigt at bekæmpe problemerne på den palæstinensiske side, som i virkeligheden udgør den største blokering for en kommende fred.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.