Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Din mening

Drømmefabrikanten

Uffe Elbæk. Arkivfoto.
Uffe Elbæk. Arkivfoto.

Ethvert cirkus har en direktør. Nogle gange også en domptør. Engang imellem er de to identiske. Cirkusdirektøren sammensætter sit program, og det er ham, der med klovneri, trylleri, artisteri og trompetskrald skaber en verden af drømme fjernt fra den virkelige udenfor teltvæggen.

Drømme er gjort af noget meget luftigt. Også i politik, og her opstår der engang imellem et perfekt match mellem cirkus og politik. Som hos Alternativet, hvor drømmefabrikant og kaospilot Uffe Elbæk igen og igen forbløffer med sine politiske udmeldinger, senest at han vil kæmpe for, at Danmark får en helt by specielt bygget til B-mennesker! Han hævder også, at Danmark kan tage langt flere flygtninge, end vi gør i øjeblikket, og adspurgt direkte af Clement på DR2 forleden, hvor mange han mente, vi skulle lukke ind, begyndte kaos-piloten at væve et kludetæppe af usammenhængende forklaringer, der strittede i 117 forskellige retninger. Interviewet varede i 20 minutter, og der kom ikke ét eneste konkret svar. Drømmefabrikanten mener også, at danskerne kun må spise kød to gange om ugen, at vi skal have mere velfærd, og så i øvrigt kun arbejde 30 timer om ugen. Den offentlige sektor skal udbygges, så den sociale servicepalet kan blive væsentligt større.

Finansordførerne på Christiansborg og rigtig mange af os vælgere har i mere end et år spurgt: Hvor i alverden pengene skal komme fra. Uffe Elbæk svarer igen og igen: Vi arbejder på en (drømme)plan. Cirkusdirektøren og hans artister, taskenspillere og disciple appellerer til en ny generations politiske drømme og ambitioner – og alle vandrer de i flok med sang på læben mod det utopiske lighedssamfund.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.