Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens Brev

DR kan ikke være det bekendt

Der har i den senere tid været skudt mod DR, hvor DR-medarbejdere har måttet gå ud og forsvare deres arbejdsplads, og dennes miks af kulturformidling med videre. DR har svaret på kritikken i en »ti stille og vær tilfreds«-stil.

Nu forholder det sig imidlertid sådan, at det medie som alle danskere, hvad enten de bryder sig om det eller ej, betaler til og forholder sig til, i de senere år med næb og kløer har bekæmpet kvaliteten til fordel for kvantiteten, har afskrevet hundredvis af danske kunstnere, der udelukkende skal leve af deres musik, dramatik og andet, samtidig med at man har forherliget amatør-optræden, overskredet budgettet ved et Melodi Grand Prix, finansieret med blankochecks og via vennetjenester, og til al overflod har man slagtet radiokanaler med bred appel, fyret et underholdningsorkester med en lang og fornem tradition, og mere vil helt sikkert komme i 2015.

Man laver mest radio til den gruppe mennesker, der lytter mindst til radio (de unge), man henviser folk til DAB-kanaler, selvom målinger viser, at nu om dage lyttes der i bilerne (hvor der ikke er DAB). Man gør hvad man kan for at omgå de regler, der er aftalt med organisationerne for afspilning af dansk musik, og man nærmest håner udøvere og værter der har passeret 50 år.

Det klæder ikke DR at lefle så hårdt for laveste fællesnævner, at man er villig til at sætte sit ry og rygte på spil, det klæder ikke DR at fylde æteren med »Fuck« og »pis«, selv i børneprogrammerne, og så henvise kvaliteten til smalle kanaler eller over til lokalradioerne, hvor folk formidler kunsten på frivillig basis.

Det er forståeligt nok, at medarbejderne i Danmarks Radio vælger at gå i takt, men der sidder vel stadigvæk en bestyrelse, der har det minimum af stolthed i blodet, at de vil byde borgerne noget kvalitet for licenspengene. Det er ikke alle i landet, der falder på halen for selvudråbte komikere, musik uden nerve og et sprogbrug, man ikke ville råbe fra en talerstol, gamle far-til-fire-film for de mennesker, der må sidde hjemme lørdag aften, og præfabrikerede musikprogrammer i lav lydkvalitet. DR kan ikke være det bekendt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.